Friday, March 11, 2011

Pemenang Blogger Malaya Giveaway Kontest

Tahniah kepada Pemenang Blogger Malaya Giveaway Kontest yang telah dijalankan baru-baru ni iaitu Farhan Jager.



Serba Sedikit Mengenai Blogger Malaya

Blogger Malaya memang terbaek. Haha aku salah seorang yang turun padang memeriahkan lagi kontes untuk Blogger Malaya ni. Kenapa ? sebab aku tak rasa rugi pon, inikan group untuk bloggers. Tak kisah-lah dah berapa banyak group sekali pon, Blogger Malaya ini untuk semua blogger dan pembaca. Di sinilah bersatu-nya blogger-blogger tempatan.

Banyak ilmu yang dikongsikan bersama di Blogger Malaya setiap hari, khususnya mengenai dunia blog dan coretan-coretan terkini ! Pendek kata ada sahaja tips dan teknik baru yang boleh didapati di sini ! tak percaya ? ha korang bacalah perkembangan terkini mengenai tsunami di jepun. Ain khairSecantik manis dan singgit.com,  banyak giler blogger yang melaporkan, sampai aku tak terlist-kan kat sini haha.. macam-macam cerita ada.

Admin-admin Blogger Malaya pon ramah-ramah belaka. Misalnya, mrdahamatnaggermiqael arsyadakhmal lyna dan cuhax. Mereka adalah admin yang bakal membantu kita bila-bila masa sahaja. Best ! anytime ada. 

By ridoma with 5 comments

Monday, March 7, 2011

Bila Persahabatan Pudar

Kini aku dah tak pasti,
Pastikah aku pada dulu hari?,
Aku pun tak pasti.....,
Kerana ia tinggal memori.

Aku, kau, dia dan mereka,
Anak helang mendewasa,
Terbang serata pelusuk angkasa,
Dunia luas memisahkan rasa.

Mungkin itulah lumrah dunia......

By MaTNaggeR with No comments

Thursday, March 3, 2011

Electronic cigarette

 Salam.. Korang salah seorang penyumbang setia cukai rokok untuk kerajaan Malaysia ? haha jom cuba electronic cigarette paling moden di abad ini !...(bukan keluaran khas cik doraemon ya..)

 Rokok ini ringkas, tiada sebarang asap, tidak ada mengandungi tar, karbon monosida, atau sebarang bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser !

By ridoma with 1 comment

Tuesday, March 1, 2011

Cara Memanfaatkan Entry Lama Blog


Gabungkan Idea-idea Lama

Dua atau lebih entry lama boleh digabungkan menjadi satu. Bile dah digabungkan kite boleh lah mendapat hasil gabungan yang lebih hebat. Kire lebih padat dengan info. Mabe korang boleh membuat perkaitan yang korang sendiri tak sangka dan mengejutkan pembaca!



Link kan Entry Baru kepada Entry Lama

Entry yang dah lama tu takkan nak biarkan tak di view orang kan? So dengan meletakkan link entry lama kat entry baru bolehlah pembaca blog tahu tentang kewujudan entry lama korang tu. Wujudkan perkaitan ataupun saje-saje invite pembaca ni untuk membaca entry lama tu.


Delete Entry yang tak Releven

Sesetengah entry mungkin dah tak releven untuk masa tu. So lebih baik untuk dibuang untuk menjaga reputasi korang jugak. Entry yang tak tepat dan ketinggalan zaman akan menjadikan reputasi korang dilabel tidak up-to-date.

By MaTNaggeR with No comments

Akan Ku Merosakkan Kesal


Oleh : Dhamah Syifflah



puisi, cerpen, novel, blogger malaya, puisi blogger malaysia, puisi terbaru, sajak, puisi melayu, puisi romantis


Jauh membuang kecewa
Perlu sedikit, sedikit lagi masa
Menetapkan kesudahan seksa
Yang meramas tepat ke dada

Pecah di penghujung jalan
Merobek segala impian
Berputus asa? tolong capaikan
Aku buntu, di atas kematian

Bunga itu terbang melepasi awan
Menunjukkan simbol-simbol harapan
Namun kesudahan...
Terlantar dipersimpangan, terpadam
Menjadi satu pergolakkan

Tiada lagi untuk esok
Dan lihat ke dalam mata hati
Semua akan menjadi baik
Dan perhati aku masih disini
Merosakkan kesal yang bersemadi

Dan aku menunggu
Tanpa membazir waktu
Dan aku menunggu
Wajah yang satu

Itu harapan
Kau terimalah aku

By Blogger Malaya with No comments